Meri Crusher

De verbeteringen op de bosfrees, door Martens iQuipment

Waar de Meri Crusher een uitstekende machine is voor frezen, zag Martens iQuipment hier en daar toch ruimte voor verbetering.
“Er waren twee verschillende apparaten nodig voor een fijn eindresultaat. Waarom maak je dan geen combinatie?” Dat is wat ze bij iQuipment dachten en waar ze werk van gemaakt hebben.

Martens iQuipment Meri Crusher 02
Martens iQuipment Meri Crusher 04
Martens iQuipment Meri Crusher 01

1. Instelbare zeef

De verstelbare plaat is gemaakt van sterk, hoogwaardig staal. De optimaal gepositioneerde zeshoekige gaten laten de grond op de juiste maat door. Grotere stukken organisch materiaal worden eerst voorgeperst aan de achterkant van het frame. Grotere stukken organisch materiaal worden eerst voorgemalen aan de achterkant van het frame door tegenbladen en vervolgens teruggebracht totdat ze de gewenste grootte zijn.

De hoogte van de schermplaat wordt hydraulisch afgesteld vanuit de tractorcabine
en kan ook tijdens het rijden worden afgesteld. Deze screening-oplossing garandeert zeer goede resultaten, zelfs wanneer deze gebruikt wordt met een stabiliserende rotor voor diep frezen en/of op een typisch type stabiliserende rotor. Dit vereist minder kracht en houdt de slijtage van de apparatuur laag.

Martens iQuipment Meri Crusher 06
Martens iQuipment Meri Crusher 05
Martens iQuipment Meri Crusher 03

2. Scharnierende frame en transmissie

Het frame van de machine heeft een scharnierende verbinding die het mogelijk maakt de freesdiepte aan te passen zonder de driepuntskoppeling aan te passen, waardoor de optimale cardanashoek wordt gegarandeerd, ongeacht of het frezen op het oppervlak of dieper in de grond is. De scharnierverbinding is geplaatst
rond het midden van de secundaire transmissie met een sterke glijlager.

De werkelijke aanpassingen worden soepel uitgevoerd met de hydraulische cylinder; deze aanpassing kan ook tijdens het gebruik worden uitgevoerd. De transmissie omvat een of twee laatste versnellingsbakken, tot 700 pk toestaand. De overbrenging wordt beschermd tegen overlading met een drukgestuurde POC-koppeling,
terwijl een op de lijn gemonteerde slipsensor de bestuurder waarschuwt
als de koppeling slipt.

De voordelen

Volledig instelbaar, ook tijdens het rijden

Gebruik van meerdere machines is niet nodig

Vraagt minder vermogen van de tractor

Fijner eindresultaat door de zeef

Verminderde slijtage van de bosfrees door een relatief laag RPM

Op zoek naar een duurzame
oplossing voor uw grondwerk?

contact
martens iquipment machines MeriCrusher MJH x